Blog

Blog

Medical taping bij hooikoorts

Medical taping bij hooikoorts

Niezen, branderige ogen en een lopende neus: het zijn bekende klachten bij hooikoorts patiënten zodra de pollen weer in de lucht zijn. Om deze hooikoorts klachten te verlichten gaan ze massaal aan de neussprays, oogdroppels en anti histamine tabletten. Soms met vervelende bijwerkingen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en een suf gevoel. Maar wist u dat er ook een alternatief is zonder nare bijwerkingen? Binnen onze praktijk hebben wij geruime ervaring met het inzetten van medical taping bij hooikoorts patiënten. In dit artikel vertellen we u graag meer over medical taping bij hooikoorts en hoe deze behandelmethode uw hooikoortsklachten kan verlichten.

Waarom taping bij hooikoorts?

Medical taping, of taping bij hooikoorts is een eenvoudige, maar zeer effectieve behandelmethode. Simpel gezegd brengt de fysiotherapeut een stukje tape aan op de juiste plekken de huid, waardoor het gebied onder de huid positief wordt beïnvloed. Onder de huid bevinden zich zenuwen en andere sensoren. De tape creëert een spanning op de huid en onderliggende organen, waardoor een betere doorbloeding ontstaat en uw hooikoortsklachten verminderen. In veel gevallen zal de fysiotherapeut het gebied op uw rug intapen waar de longen zich bevinden. In andere gevallen kan hij ervoor kiezen om zowel uw rug als borst in te tapen. Het tapen is geheel pijnloos.

Hoe werkt Medical taping bij hooikoorts?

Afhankelijk van de ernst van uw hooikoorts klachten is het raadzaam om contact met uw fysiotherapeut op te nemen zodra de eerste klachten beginnen. Voor een groot deel van de hooikoorts patiënten beginnen de klachten al in februari of maart, terwijl de rest van de patiënten pas in mei en juni last beginnen te krijgen. De behandeling ‘Medical taping bij hooikoorts’ hoeft vaak maar een aantal keer plaats te vinden het gewenste effect te bereiken. Na het aanbrengen laat u de tape 5 tot 7 dagen zitten om uw klachten te verminderen. Bij een aantal patiënten is één behandeling al voldoende tijdens het hooikoortsseizoen. Indien u last heeft van extreme klachten die blijven aanhouden, dan is het raadzaam om de behandeling ‘medical taping bij hooikoorts’ vaker toe te passen.

Heeft u last van hooikoortsklachten en bent u benieuwd of taping geschikt is voor u? Neem dan direct contact met ons op!